Professional Drone Consulting

Drónozáshoz kapcsolódó hatósági tevékenységek

2022. augusztus 29. 16:35 - Dr. SÁNDOR Zsolt

A polgári pilóta nélküli légijármű-rendszerek hazai hatósági struktúrája

Érdekel a drónozás, és kíváncsi vagy arra, hogy mennyire összetett szabályozási rendszer áll egy-egy felszállás megvalósítása mögött?

Megtudhatod a részleteket, és a szabályozási rendszer különböző útvesztőivel is megismerkedhetsz az alábbi linken elérhető tudományos publikációnkból.

Katt ide, hogy meg tudd nyitni a publikációt: 

https://folyoirat.ludovika.hu/index.php/reptudkoz/article/view/5951/5031

Cikkünkben részletesen bemutatjuk, hogy milyen hatóságok, milyen funkciókat és tevékenységeket látnak el a szabályozás során.

Tekintettel arra, hogy a cikk 2021-ben íródott, így a növényvédelmi sajátosságokat (pl. NÉBIH általi kötelező névjegyzékbe vétel, drón képzés és drón vizsga) nem tartalmazza, hiszen az ezekre vonatkozó szabályozási elemek 2022-ben jelentek meg.

Ezen hiányosságoktól függetlenül a cikkben szereplő információk napjainkban is lefedik az összes olyan UAS-művelet jogi és szabályozási hátterét, mely során növényvédelmi értelemben kijuttatás nem történik.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://droneconsulting.blog.hu/api/trackback/id/tr2717918969

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása